Erindring af Claus Pogel

Da jeg var med min datter til kunst på Billedskolen i Kødbyen, fik jeg en uventet lejlighed til at fortælle historier fra Fensmark, og om dengang da jeg kastede op under en gallamiddag hjemme hos Carsten Smith Petersens forældre i kæmpekassen på Møllevej i Næstved.

Jeg sad sammen med Rosa ved et bord sammen med nogle mødre og deres talentfulde afkom, da Næstved pludselig dukkede op i samtalen pga. min dialekt,

– Hvor kommer du fra?
– Jeg er fra Næstved…
– Min mand er filosof, og han kommer også fra Næstved. Han er fra 1964…
– Nej, din mand er fra 1966, og han hedder Carsten Smith Petersen, og ham kender jeg meget godt. Vi var meget gode venner dengang… .

Der er kun en overhovedet, som jeg ved a’, der er fra Næstved, og har læst filosofi. Så den var nem.

Jeg kunne ikke nære mig for at fortælle Smith-P’s hustru om den famøse middag, hvor jeg kastede op under gallamiddagen og gallauniformen og efterlod hendes svigerforældres terrasse fuldstændig smurt ind i min øllede galde.

Det var dog først under oprydningen, mens jeg stod og vaskede pensler oppe ved håndvasken, at jeg fik lejlighed til at fortælle min historie.
Da kunstlærerinden stod ved siden af, og hørte Herlufsholm nævnt, spurgte hun, om jeg var fra Næstved:

– Ja, men jeg er lige så meget fra Fensmark.
– Er du fra Fensmark? Det er jeg også. Jeg flyttede derfra i 1968. Kan du huske skomageren Viggo?
– Ja, og smeden Frederik… og Bang’erne, Wolffbrandt’erne, Blad-Hansen, Trollesgave, Holmegaard Mose, Nissen, Larsens ude i skoven, Blomgaard, Betonbageren, Glasværket og…

Det var lige før, at jeg aldrig havde få lov til at gå. Lærerinden fulgte mig helt ud til min cykel, og blev ved med at spørge og fortælle om Fensmark, Glaskroen og Gulerodshuset.

Der var nærmest ikke det jeg ikke kunne svare på og fortælle om: At jeg stadig havde kontakt til hende, hende og hende og været kæreste med hende og hende og hende.

– Kommer du ikke igen på lørdag?
– Jo, men Rosa er på Mallorca… og det er ligesom hende, som… 😊

Læs også tidligere erindring fra 2016 af Claus Pogel.