Opskrift på porsesnaps
Nedenstående porsesnaps stammer fra tidligere direktør Carl Gustav Wolffbrandt.
Familien Wolffbrandt var en glasmagerslægt, der kom til Holmegaard i 1829. Faderen var glasmager indtil 1913.
Opskriften lyder således:
-25 gram porse og 5 gram birkerakler, som gerne skal være plukket i slutningen af april, før løvspring. Sættes på en 72 cl. Brøndum Snaps i 10 dage.
Når raklerne er siet fra tilsættes 5 gram honning, 5 gram halv sød sherry, 0,1 gram salt.
Afslutningsvis skal den lagre i mindst et år, og herefter er den til drikkeklar.
Opskriften er indsendt af Peter Gorm Wrisberg Larsen.
Kilde: Alle Tings Moder fra 1987
-Opskrift på kartoffelpandekager fra Hakon Mielches familie
-Opskrift på Jørgen Grønborgs paté, som blev serveret til julefrokoster på Holmegaard Glasværk
-Opskrift på farmaceutens juleknas fra 1945, stammer fra Lis Larsens erindring om julen