Levi Jensen siddende i Vognmandsgaarden

Levi Jensen siddende i en papkasse i Vognmandsgaarden.

Levi Jensen som barn siddende i en papkasse i Vognmandsgaarden på Næstvedvej. Levi er søn af Inger Margrethe og Evald Jensen. Foto er skænket til Nye & Gamle Fensmark af Levi Jensen.

Evald Jensen er tidligere glasmager og mælkemand.

Evald blev født i 1912 i en af de gamle arbejderboliger i Svinget på glasværket. Allerede som 14-årig begyndte Evald at arbejde på Holmegaard Glasværk som hyttedreng. Senere kom Evald i lære som glasmager, hvor han var ansat indtil han var 48 år. Efter tiden på glasværket havde han sit virke som mælkemand i Fensmark. Evald var mælkemand indtil 1977, hvor han var fyldt 65 år.

Evald Jensen stående på Holmegaardsvej ved sin mælkebil. I baggrunden ses Fensmark Kro.

Evald var gift med Inger Margrethe og de boede i mange år på Næstvedvej 11 i den gamle “Vognmandsgaarden”. Inger Margrethe var også ansat i en periode på Holmegaard Glasværk, hvor hun sad i pakkeriet.

Se flere billeder fra Vognmandsgaarden

Tidligere glasmager og mælkemand Evald Jensen. I baggrunden skimtes en ung Hans Kurt Christiansen, som var bosiddende på Stadionvej 12. (farbror til stifter af Nye & Gamle Fensmark, Linette Bach). Årstal på billede er ukendt.

 

Inger Margrethe Jensen siddende i pakkeriet. Årstal på billede er ukendt.

 

Navneændring gennem tiderne på Holmegaard Glasværk

Historisk oversigt over Holmegaard Glasværk

Historien om Holmegaard Glasværk

Se flere billeder fra Holmegaard Glasværk

Evald Jensen

 

Se flere billeder fra Holmegaard Glasværk

 

Linette Bach havde  i 2020 besøg af brødrene Kaj og Erik Engelbrechtsen. De har begge arbejdet som glasmagere på Holmegaard Glasværk. Se videoen herunder:

Se alle Nye & Gamle Fensmarks videoer på YouTube