Maria Egerup er ny på NGF-holdet

Maria fra Fensmark er Nye & Gamle Fensmarks nye hjælper

Maria Egerup er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet 2015.

Maria har arbejdet på Orlogsmuseet og Tøjhuset, på Esrum Kloster og Møllegård og i løntilskud på Museum Lolland Falster. Derudover har Maria mere end 20 års formidlingserfaring indenfor middelalderen. I 2017 lavede hun en udstilling i Nakskov om HN. Andersen, ØK og Nakskov Skibsværft i anledning af Nakskovs 750 års byjubilæum. Marias BA-opgave omhandlede Pavernes forhold til Østersøkorstogene og hun skrev speciale om Skånske krig belyst ved Tsun Tsu og Clausewitz.

I januar måned flyttede Maria med min mand, sognepræst Martin Egerup, ind i Fensmark præstegård, sammen med deres datter, Johanne, på 4 år. De er alle 3 faldet godt til og nyder den smukke, gamle præstegård med al dens historie.

Maria vil gerne i gang med noget rigtigt arbejde og naturligvis helst indenfor sit fagområde. Derfor er hun gået med i Nye og Gamle Fensmark for om muligt at lave noget lokalhistorisk arbejde, foredrag, udstillinger i NGF-huset eller lign.

Maria håber at møde jer til kommende arrangementer i NGF-huset.

Det er vigtigt at bevare og synliggøre vores kulturarv, hvilket Maria synes, Nye & Gamle Fensmark er et godt eksempel på.

Nye & Gamle Fensmark byder Maria velkommen.

Se hele holdet, HER.

Linette Bach og Maria Egerup siddende på Christian Winthers høj i præstegårdshaven