Nye & Gamle Fensmark er med i ny årbog

Derfor er Nye & Gamle Fensmark at finde i den nye årbog:

Mogens Bak-Hansen skriver:

Linette Bachs ”Fensmark fortællinger” er historien om et menneske, der kommer ud for nogle store omvæltninger i sit personlige liv, som fatter interesse for den egn hun er rundet af, og hvor det hele så griber om sig, fordi hun har fat i en god idé, hun har nogle kompetencer fra sin tidligere karriere i erhvervslivet, hun er arbejdsom, og hun formår at vinde andres tillid og få andre til at dele historier med sig.

Projektet, der starter som et personligt projekt, bliver til hele byens projekt og til tidligere byboeres projekt. Det er en udviklingshistorie som andre udviklere og andre lokalsamfund kan tage ved lære af, og det gør Linettes 5 år med ”Fensmark fortællinger” til en historie, som jeg finder utrolig vigtig at dele med læserne af Historisk Samfund for Præstø amts årbog (den udkommer omkring 1. december i år) – en hæderkronet årbog, der nok har større betydning end sit oplag – med sit gode omdømme for seriøs historieskrivning, men som ligesom de fleste foreninger slås med udfordringen med fald i medlemstal på grund af læserskarens stigende aldring og slås med udfordringen om at tiltrække nye læsere i et stadig mere konkurrencepræget miljø med udgivelser og tilbud af enhver art.

Hvad er det Linette kan? Det er i hvert fald at samle erindringerne (historierne op) inden vidnerne ikke er mere. Holmegaard Glasværk især, men også personligheder i Fensmark er gode historier, og den gode historie er der altid læsere til, men der er helt sikkert flere, når man har ét sted at gå hen og læse dem, og det kan man jo på Linettes hjemmeside.

Som professionel historiker er jeg virkelig imponeret over kvaliteten i Linettes værk som amatørhistoriker i bogform, på Facebook og på hjemmesiden. Hun har grund til at være stolt af sin formidling.

Mogens Bak-Hansen

Ph.d. i historie fra Københavns Universitet, redaktør af Historisk Samfund for Præstø Amts årbog og guide på Stevnsfortet.

Mogens Bak-Hansen