Holmegaard Glasværk

Opskrift på porsesnaps

Nedenstående porsesnaps stammer fra tidligere direktør Carl Gustav Wolffbrandt.

Familien Wolffbrandt var en glasmagerslægt, der kom til Holmegaard i 1829. Faderen var glasmager indtil 1913.

Opskriften lyder således:

-25 gram porse og 5 gram birkerakler, som gerne skal være plukket i slutningen af april, før løvspring. Sættes på en 72 cl. Brøndum Snaps i 10 dage.

Når raklerne er siet fra tilsættes 5 gram honning, 5 gram halv sød sherry, 0,1 gram salt.

Afslutningsvis skal den lagre i mindst et år, og herefter er den til drikkeklar.

Opskriften er indsendt af Peter Gorm Wrisberg Larsen.

Kilde: Alle Tings Moder fra 1987

-Opskrift på kartoffelpandekager fra Hakon Mielches familie

-Opskrift på Jørgen Grønborgs paté, som blev serveret til julefrokoster på Holmegaard Glasværk

-Opskrift på farmaceutens juleknas fra 1945, stammer fra Lis Larsens erindring om julen