Tag fortællingerne med på sommerferie

Foto: Linette Bach

Tag fortællingerne med på ferie, køb fødselsdagsgaven eller køb allerede julegaven nu.

Kan købes i Fensmark Brugsforenings kiosk, eller du kan bestille online, HER.

Tilbuddet gælder fra tirsdag den 19. juni og resten af juni måned.

Læs:

  • Stig Nielsens boganmeldelse, HER.
  • Finn Ekmans boganmeldelse, HER.
  • Torsten Victor Hansens boganmeldelse, HER.

“En idé der blev til virkelighed”

Idéen til Nye & Gamle Fensmark udsprang af den “Nye” bydel som opstod i forbindelse med grundlæggelsen af Holmegaard Glasværk, og den “Gamle” bydel, beliggende omkring Fensmark Kirke.

Vigtigheden i at bevare Fensmarks historie, så den stadigvæk kunne holdes intakt, desuden genskabes på den mest troværdige og naturlige måde.

Der blev søsat en facebookside den 14. oktober 2014, og interessen var fra start meget succesfuld. Der blev lagt billeder på siden, og der blev hurtig skabt en dialog og et fællesskab.

Tidligere beboere som var rejst fra byen, fik igen skabt en kontakt til hinanden. Der kunne igen snakkes om gamle dage, og venskaber blev knyttet på kryds og tværs.

Facebooksiden har i dag 2600 følgere.

Linette Bach ved Fensmark Kirke, foto: Kristian Buchmann

Der blev afhentet billeder, erindringer og historier ude i hjemmene, og det var naturligvis med til at give siden, Nye & Gamle Fensmark, en anden form for levende fortælling.

I 2016 blev der søsat en hjemmeside, fensmarkby.dk. Google Analytics viser at hjemmesiden har stor trafik, dels fra Nye & Gamle Fensmark på Facebook og besøgende, som kommer direkte fra en søgemaskine.

Efterhånden som Nye & Gamle Fensmark fik tilladelse til at renskrive den ene erindring efter den anden, så blev det besluttet at udgive bøgerne Fortællinger fra Fensmark 1. -og 2. del. Disse 2 bøger blev udgivet juli og november, 2017.

Erindringerne fortæller og beskriver Fensmarks historie, og beskriver en stor del af området, fra slutningen af 1800-tallet og op til 1970-erne.

Desuden beskriver erindringerne med så fint et ord; Nye & Gamle Fensmark!

Jeg ønsker dig velkommen til siden og håber du får en fornøjelig, spændende og nostalgisk tur gennem tidsmaskinen.

De bedste hilsner fra

Stifter og redaktør

Linette Bach