Erindring af Claus Pogel

“Søn af en grillbar”……

Jeg er søn af en grillbar. Ihvertfald har jeg fået god del af min opdragelse på en grillbar. Det var på Fensmark Grill, at vi allesammen mødtes omkring spilleautomaterne og jukeboxen eller bare udenfor på vores cykler og udborede knallerter.

Det var på grillen, at vi spillede mausel nede i kælderen hos Johnny. Det var i kælderen under grillen, at vi drak os i hegnet, inden vi ørlede i vores teenagebranderter, og kravlede hjem på alle fire kl. l… om morgenen.

Det var på grillbaren, at vi så, at der var fabriksarbejdere ikke meget ældre end os selv, i grønne kedeldragter, som brugte hele lønnen på bajere og grillkyllinger, og aldrig nåede helt hjem, før de igen dinglede tilbage til varmeovnene på glasværket, hvor de sikkert ville være endnu den dag i dag, hvis det ikke var fordi den gamle fabrik, var lukket – næsten – ned.

Det var på grillen, at vi fortsatte 3. halvleg efter kampen, hvor vi lærte at rafle og drak øl, mens vi lyttede til Fisker, Eddie, Diller og alle de andre, som fortalte røvere om helt eventyrlige oplevelser fra deres byture med druk, kvinder og slagsmål.

Det var fra grillen, at jeg fulgte Betina-med-øjnene ned til glasværket efter lukketid, og på de heldige dage fik lov til et kys.

Det var på grillen, at vi lærte, hvor vi kom fra, og hvor vi skulle væk fra, hvis vi ville videre.

Det var på grillen, at vi fik lov til at gøre vores erfaringer, og lærte om venskaber og kæresteforholds skrøbelighed.

Det var på grillen, at vi fik lov til at ordne paragrafferne selv, inden Helle tog affære, og bad os om at skride hjem i jordhulen og først komme igen, når vi havde lært at opføre os ordentligt.

Jeg glemmer aldrig Fensmark Grill ❤

Læs også:

Relaterede indlæg om Fensmark Grill, og Købmand Reinhold som stedet blev kaldt tidligere:

Fensmark Grill

Fensmark Grill

Købmand Reinhold Jensen