Erindring af Ib Larsen

Jeg startede min skolegang den 1. april 1952.

Dengang startede skoleåret 1.april. Man skulle være fyldt 7 år inden skolestart den 1. april. Da jeg var født i august 1944, var jeg næsten 8 år, før skolegangen startede.

Gik bl.a. i klasse med “Gartner Lauritz’s” Ulla, bagermester Andresens Birte, slagtermester Walther J’s Kurt, sognefogdens Jes, murermester Carlo Andersens Finn (død i 2011), gårdejer Orla J’s Poul Erik ved gadekæret.

Husker også frk. Nielsens “vidunder-kur” sukkerknald /kamfer. Dengang var der disciplin og respekt for sin lærer.

Ved skoledagens start  var der opstilling på række udenfor klasselokalet. Frk. Nielsen i døråbningen, og herefter “gi’ hende hånd-bukke/neje”, gå til sin skrå pult og vente på : “værsgo’ at sætte jer”.

Hver skoledag afsluttet med at synge:

“Nu er dagen til ende,
og vi hjemad ska’ gå,
hva’ vi lærte derhenne,
ska’ vi nok huske på!”

Derefter ud at tage evt. overtøj på, hen til Frk. Nielsen for at få et kæmpe knus ved et veludstyret bryst, ingen snød det “farvel”!

Cyklede du gennem byen og mødte Frk. Nielsen gående, så hoppede du af cyklen og bukkednejede med et “go’ da”. Snød du-som om du ikke havde set hende, så kunne du være sikker på, at hun havde bemærket dig og næste skoledag, fik du en “streng påtale”. Mener ikke direkte at have taget skade af at udvise den voksenrespekt”!

Fra 3. klasse over i Den Store Skole i førstelærer Nissens regi.

Her husker jeg skolepedel Rudolf, som var en ivrig repræsentant for bestyrelsen i Holmegaard Glasværk Boldklub (HGB). Han påvirkede mig til at spille fodbold, og det kan jeg være ham dybt taknemlig for, da foodbold har givet mit liv utroligt mange spændende og gode oplevelser.

Sidst i 1960’erne startede min fodboldtræneruddannelse, bl.a. ved adskillige kurser på IdrætsSkolen i Vejle, sammen med den senere landstræner Richardo Møller Nielsen. Det udviklede sig til et rimeligt seriøst plan i Danmarksserien. . I perioden 1976- 1986 i Maribo Boldklub, 2 perioder, Vordingborg IF, Rødby Boldklub, B.FREM og Sakskøbing. Afsluttede med en periode fra 1986 -1992 som trænerkonsulent og træner for nybegyndere, 5-8 årige i B.FREM; Sakskøbing. I 9 år også træner på DBU’s Fodboldskole. -1991- 2014 medlem & sekretær i DBU Lolland-Falster’s Uddannelses-udvalg – ( og “lidt blær” : I 2013 tildelt udmærkelsen *DBU LF’s SØLVNÅL*) . – Fra 2006 og stadig medlem + sekretær i Fodbolddommer-uddannelsesgruppe i samme union !
“ALT dette har RUDOLF’s inspiration til fodbold givet mig”!

Ved at læse om DEN GULE SKOLE boblede nostalgien i mig, og udmøntede sig i “den lange ordstrøm” som et bidrag til NYE og GAMLE FENSMARK som jeg fraflyttede i 1963