“Kaptajnens Hjerte” vises i Bio Næstved den 20. november 2022

Filmen «Kaptajnens Hjerte» handler om Simons morfar Knud Goth. De sidste 6 år af hans liv besøgte han Fensmark hver søndag. Han havde været på havet i 50 år og nu ville han være tæt på sine børnebørn.

På Chr. Winthersvej; fra venstre Knud Goth, Simons mormor Anna Goth, Simons mor Ulla Bang (et barnebarn foran Ulla), Simons far Jacob Bang og billedhuggeren Arne Bang. I baggrunden til venstre ses skorstenen fra pottemagerværksted. Ca. 1957.

 

Simon Bang fortæller:

Kære alle

Jeg er født og vokset op på Chr. Winthersvej i Fensmark. Min farfar var billedhuggeren Arne Bang og jeg havde også en morfar. Han var skibskaptajn, men døde da jeg var 5 år.

Simons morfar leger pirat sammen med andre sømænd på skibet.

 

Filmens plakat med udvalgte anmeldercitater.

 

Morfaren Knud Goth og barnebarnet Simon Bang i haven i Fensmark. Ca. 1964.

 

Børnebørnene og morfaren Knud Goth i haven i Fensmark. Fra venstre fætrene Claes og Arne. I stolen Signe Bang, til højre Anna Bang og Simon Bang. På armen af Knud Goth Marie Bang.

 

Ude i skuret i barndomshjemmet stod hans skibskiste. Den var spændende og fyldt med hans breve, fotos, rederiflag og logbøger. Min morfar havde været på havet i 50 år og kom kun hjem hvert 4. år. Han havde sejlet gennem to verdenskrige, blevet bombet, sænket af en tysk ubåd, overlevet oprør og orkaner og han talte aldrig om det. Men det hele lå nede i den mystiske skibskiste. Da jeg arvede kisten tog jeg den beslutning, at jeg ville fortælle hans historie på film. Det tog mig 18 år og det blev ikke bare om min morfar, men om vores fælles verdenshistorie og Danmarkshistorie. Om vores bedsteforældre, som vi aldrig rigtig fik talt med. Hvad gemte de på og hvorfor var det så svært at fortælle om deres liv?

 

Knud V. Goth i Norge ved sit minesprængte skib i 1945.

 

Kaptajn Goth ved sit skib S/S “Otto Petersen”” som han sejlede med i 24 år.

 

Historien gemte sig i skuret i Fensmark i 40 år. Nu kan du se den på det store lærred i Næstved Bio den 20. november kl. 15.30. Kom og se med; det er en stor episk og dramatisk fortælling. Jeg vil selv være tilstede og svare på spørgsmål efter filmen.

Filmen har modtaget indtil nu modtaget 15 priser for bedste dokumentarfilm ude i verden.

 

Køb billetter til Kaptajnens Hjerte den 20. november 2022 i Bio Næstved på nedenstående link:

https://naestved.biografkompagniet.dk/order_movie_ticket/10131